Sunday, July 22, 2012

71
KOMEN

JOM JOIN GIVE AWAY EDY

Assalamualaikum...
Dah hampir 10 hari dah rupanya saya tak update blog ni. Harap masih belum terlambat untuk ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam di seluruh dunia. Jangan ponteng puasa ya! Hehe. Baiklah, ni pertama kali saya join GA (Give Away) sejak bergelar blogger ni. Kawan-kawan semua, tunggu apa lagi, jom la kita terjah masuk ke Blog Brader Edy ni dan jom la join Give Away Edy yang pertama ni sempena menyambut jumlah followernya yang kini mencapai 500 orang walaupun masih baru dalam dunia blogger nih (since December 2010) . Tahniah Edy!





Yang berminat untuk join sama, boleh la klik banner kat atas ni ok. Lagi ramai lagi best kan. Baiklah, sekarang saya nak cerita serba sedikit mengenai Blog Edy ni.

Blog ni terbukti mampu mengurangkan tekanan perasaan atau dalam bahasa lebih mudahnya ialah STRESS. Macam mana aku tahu ni? Haa, berdasarkan kajian ke atas diri sendiri. Tak percaya? Kalau korang rasa stress atau tertekan, rajin-rajinlah masuk ke Blog Edy ni. Macam-macam cerita ada. Kebanyakannya iterjemahkan alam bentuk lukisan (komik). Kebanyakan entrinya berunsur lawak jenaka tetapi saya cukup pasti ada mesej tersendiri yang ingin disampaikan kepada para pembaca. Ada pengajaran dan unsur nasihat yang dapat saya lihat di kebanyakan entri di blog ni. Kalau nak tahu lagi, boleh la terjah ke Blog Edy sendiri.
Blog ni juga sebenarnya menggambarkan fenomena-fenomena yang melanda masyarakat kita sekarang ni. Perihal perilaku anak-anak muda era globalisasi dan tak kurang juga perihal orang tua zaman sekarang. HAHA!

INI FAKTA!!!
"Kajian menunjukkan individu yang ketawa 100 kali dalam tempoh 24 jam mendapat manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam 10 minit."
Kesimpulannya, ketawa dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular (jantung).  Good job Edy!


Entri yang menjadi pilihan saya ialah berkenaan kutip derma rumah orang tua-tua yang menggambarkan situasi anak muda zaman sekarang yang sanggup menghantar mak dan ayah mereka sendiri ke rumah orang tua-tua. memang menyedihkan. mungkin benar yang dikatakan seorang ibu mampu menjaga sepuluh orang anak tetapi sepuluh orang anak belum tentu mampu menjaga seorang ibu. Entri kedua ialah emak-emak ku gangster, entri ni memang terbaik. HAHA! memang lawak. Emak-emak zaman sekarang ni dah tak sama macam dulu, maklumlah hidup dalam dunia serba moden macam sekarang ni, emak-emak pon dah ramai yang main facebook dan dalam dunia blogger ni pon dah banyak kan!

Cadangan saya, Edy kena rajin-rajin update blog dengan cerita-cerita sensasi terkini. Cewaah! HAHA!
Boleh jugak kalau Edy buat komik sendiri ala-ala lawak kampus tu. Siapa tahu, kalau-kalau itu mampu untuk menjana pendapatan sampingan nanti. Apa-apa pun teruskan berkarya ya! Saya sentiasa menyokong anda!

Sekian.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...