Sunday, June 10, 2012

8
KOMEN

PADA SEBIJI TELUR AYAM..

       
Assalamualaikum..
Lama dah tak update blog ni..
tak tahu da nak update apa..hehe
ok lah...sekarang ni saya nak share mengenai telur ayam..waa..
Korang semua suka makan ayam kan?
hehe..tak dapat dinafikan lagi..
sekarang ni tengok la sendiri daripada telur ayam ni, sepanjang proses 
nak menetas menjadi anak ayam yang comel-comel tu...

                                                                    


Telur adalah antara sumber protein yang baik. Menurut kajian satu kajian, pengambilan telur ayam yang bermutu sehari sekali baik untuk kesihatan badan. Sebiji telur mempunyai 75 kalori dan 5 gram lemak.Namun begitu, kepelbagaian itu penting. Terdapat pelbagai jenis protein yang diperlukan oleh badan dalam membesar dan membaiki tubuh manusia. Makan telur adalah mengambil sebahagian daripadanya.Pengambilan protein dari tumbuhan seperti kacang soya dan spirulina dapat melengkapkan jenis-jenis protein yang diperlukan oleh badan manusia. 


Sekarang macam mana?
hehe.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...