Monday, February 15, 2016

3
KOMEN

PROGRAM SL1M BRITAY ASIA MELAHIRKAN BAKAL USAHAWAN BERPOTENSI TINGGI

Alhamdulillah. Dalam sedar dan tak sedar dah sebulan aku join Program Keusahawanan di bawah Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M) ni. Untuk beberapa minggu yang pertama, kami menghabiskan masa untuk mempelajari segala aspek teori yang diperlukan dalam keusahawanan. Latihan dijalankan di Pejabat BriTay Asia yang terletak di Wisma Sentral, Kuala Lumpur. 

Sepanjang tempoh sebulan aku menjalani program ini yang masih berbaki 6 bulan, aku dah mula belajar banyak perkara dan sedikit sebanyak menambah pengetahuan dalam bidang keusahawanan yang sama sekali jauh dibandingkan dengan bidang pengajian sains yang aku pelajari di UMS. Minat terhadap bidang keusahawanan telah mula timbul dan semoga aku terus bersemangat dan diberikan kekuatan untuk meneruskan perjuangan ini. 

Setakat ini, semuanya berjalan lancar dan aku telah mula untuk menjalani training untuk program ini di sebuah syarikat yang terkenal dengan minuman ECPI. Aku berharap sepanjang latihan ini aku akan terus bersemangat bersama rakan-rakan yang lain menimba pengalaman dalam bidang keusahawanan. 

Terima kasih juga kepada semua tenaga pengajar, pihak BriTay Asia, syarikat ECPI, dan tak lupa juga kepada semua rakan-rakan seperjuangan yang turut sama-sama membantu secara langsung mahupun tak langsung.

Kepada graduan lepasan Universiti yang belum mempunyai pekerjaan atau masih menganggur, buatlah keputusan secara bijak. Peluang sentiasa ada, tapi ia tidak akan datang bergolek. Kena ada usaha sikit, InshaAllah berjaya! Selamat maju jaya semuanya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...