Sunday, July 22, 2012

71
KOMEN

JOM JOIN GIVE AWAY EDY

Assalamualaikum...
Dah hampir 10 hari dah rupanya saya tak update blog ni. Harap masih belum terlambat untuk ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam di seluruh dunia. Jangan ponteng puasa ya! Hehe. Baiklah, ni pertama kali saya join GA (Give Away) sejak bergelar blogger ni. Kawan-kawan semua, tunggu apa lagi, jom la kita terjah masuk ke Blog Brader Edy ni dan jom la join Give Away Edy yang pertama ni sempena menyambut jumlah followernya yang kini mencapai 500 orang walaupun masih baru dalam dunia blogger nih (since December 2010) . Tahniah Edy!





Yang berminat untuk join sama, boleh la klik banner kat atas ni ok. Lagi ramai lagi best kan. Baiklah, sekarang saya nak cerita serba sedikit mengenai Blog Edy ni.

Blog ni terbukti mampu mengurangkan tekanan perasaan atau dalam bahasa lebih mudahnya ialah STRESS. Macam mana aku tahu ni? Haa, berdasarkan kajian ke atas diri sendiri. Tak percaya? Kalau korang rasa stress atau tertekan, rajin-rajinlah masuk ke Blog Edy ni. Macam-macam cerita ada. Kebanyakannya iterjemahkan alam bentuk lukisan (komik). Kebanyakan entrinya berunsur lawak jenaka tetapi saya cukup pasti ada mesej tersendiri yang ingin disampaikan kepada para pembaca. Ada pengajaran dan unsur nasihat yang dapat saya lihat di kebanyakan entri di blog ni. Kalau nak tahu lagi, boleh la terjah ke Blog Edy sendiri.
Blog ni juga sebenarnya menggambarkan fenomena-fenomena yang melanda masyarakat kita sekarang ni. Perihal perilaku anak-anak muda era globalisasi dan tak kurang juga perihal orang tua zaman sekarang. HAHA!

INI FAKTA!!!
"Kajian menunjukkan individu yang ketawa 100 kali dalam tempoh 24 jam mendapat manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam 10 minit."
Kesimpulannya, ketawa dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular (jantung).  Good job Edy!


Entri yang menjadi pilihan saya ialah berkenaan kutip derma rumah orang tua-tua yang menggambarkan situasi anak muda zaman sekarang yang sanggup menghantar mak dan ayah mereka sendiri ke rumah orang tua-tua. memang menyedihkan. mungkin benar yang dikatakan seorang ibu mampu menjaga sepuluh orang anak tetapi sepuluh orang anak belum tentu mampu menjaga seorang ibu. Entri kedua ialah emak-emak ku gangster, entri ni memang terbaik. HAHA! memang lawak. Emak-emak zaman sekarang ni dah tak sama macam dulu, maklumlah hidup dalam dunia serba moden macam sekarang ni, emak-emak pon dah ramai yang main facebook dan dalam dunia blogger ni pon dah banyak kan!

Cadangan saya, Edy kena rajin-rajin update blog dengan cerita-cerita sensasi terkini. Cewaah! HAHA!
Boleh jugak kalau Edy buat komik sendiri ala-ala lawak kampus tu. Siapa tahu, kalau-kalau itu mampu untuk menjana pendapatan sampingan nanti. Apa-apa pun teruskan berkarya ya! Saya sentiasa menyokong anda!

Sekian.



Comments
71 Comments

71 komen si bijak pandai:

  1. cik tikah pun dah join. all the best :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Salam Ramadhan jugak :)
      puasa jgn x puasa..heheh

      Delete
  3. salam rmadhan mirul...gudluck..!! ak pn bakal menyusul join..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan kembali Hairy :)
      AHa! ok.. jom join sekali! :D

      Delete
  4. hehehe syoknye

    terima kasih menyertai n support...
    really appreciate ;)

    ReplyDelete
  5. sampai skrg xreti nk join segmen pape . haha . . . papepown gud luck tuk kamu :)

    ReplyDelete
  6. owh tak cukup ketawa lagi lah ni..kene seratus kali ye..hahaha
    best of luck ye kamu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA! jom la kita wat segmen ketawa ramai2.. :D
      aha..same goes to u.. all d best kayh!

      Delete
    2. haha okay nanti kamu buat segmen ketwa tu Cendol join.hihi

      Delete
    3. HAHA! Insha Allah ade masa nanty saya buat segmen cmtu..

      Delete
  7. menarik jer blog tu bunyinya.. kejap lagi saya terjah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom terjah! bawak rombongan kita terjah sekali! aha.

      Delete
  8. All the best..
    Semoga berjaya

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Ade tu kat banner.. 16 ogos last..
      jom la kita join ramai2 k.. :)
      Blogger Malaysia kn supportive.. Hehe

      Delete
  10. Bolehlah sis join jugak hihihi good luck...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom..Jom sis..
      hehe..
      meriahkan suasana :D

      Delete
  11. ketawa 100 kali ?? sape la yang nak tolong buat lawak tu kan . haha . nice post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA! jangan pulak ketawa sorang2 lepas nih sebab nak sehat je.
      hehe.. :D

      Delete
  12. selamat bersegmen Ameerul.. :)
    dan semoga berjaya..!

    ReplyDelete
  13. gudluck awk..sy rase care sy wat tu salah la...sy x taw cm ne nk buat link kt banner..:( so sy wat link kat perkataan je...:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck jugak yer awk :)
      ala.. x kisah la kot, yang penting ada link kan? :D

      Delete
  14. Memang sronok dgn blog Cik Edy nie ! :D

    *BTW , Selamat berpuasa owner ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? HEHE!
      Selamat menjalani ibadah puasa jugak ye Cik Nurrul :)

      Delete
  15. sarah pun dijemput jin jugak.. tp xsempat lagi nak buat entri..hehe.. selamat berpuasa n good luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Sarah :)
      cepat2 join sekali..
      pakat ramai2 join.. HAHA!

      Delete
  16. Replies
    1. HEHE.. lepas ni ketawa r banyak2 ye.. :D

      Delete
  17. gud luck! :)

    salam ramadhan. mekasih follow saya. datang sini follow balik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :)
      Salam Ramadhan kembali :)

      Delete
  18. semoga bertuah nnt..salam ramadhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha.. mudah-mudahan :)
      terima kasih..
      salam Ramadhan kembali :D

      Delete
  19. Selamat bersegmen dik... Salam Ramadhan...

    ReplyDelete
  20. gud luck!!!!selamat berbuka puasa...heheheh...

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. HEHE!
      saje nak join.
      first time join GA nih.. :)

      Delete
  22. terima kasih mirul...gud luck juge utk mirul..

    ReplyDelete
  23. Ko join jgk eh.. tipis la peluang aku nk mng haha

    ReplyDelete
  24. perghh ramai giler komen..time kasih yer..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. En. Edy kan ada banyak fans.. tu yg jadi cmni.. HAHA!

      Delete
  25. perghh byknye komen disini
    1st time join yer,hehe
    TERIMA KASIH
    KERANA SUDI JOIN DAN MENYOKONG 'MY FIRST GIVE AWAY'
    -sangat hargai idea anda-

    intai entry ni untuk menilai

    SALAM BLOGGER ikhlas daripada EDY

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...