Friday, July 13, 2012

188
KOMEN

TERIMA KASIH YA ALLAH

Assalamualaikum...

Hari ini seperti yang ditetapkan, keputusan atau semakan bagi kemasukan program ijazah (UPU) boleh dibuat secara online atau melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS). Hampir semalaman aku sukar untuk melelapkan mata kerana memikirkan apa yang bakal aku lalui pada esok hari. Hari yang ditunggu-tunggu untuk menjawab semua persoalan yang bermain di kotak fikiran kini telah pun datang menjelma. Alhamdulillah, walaupun aku ditawarkan kursus yang tidak pernah aku jangkakan, aku masih tetap bersyukur. Mungkin rezeki aku di sini. Walaupun agak berat hati apabila ditawarkan untuk ke sebuah tempat yang terlalu asing buat aku, aku masih akan teruskan perjuangan dalam menuntut ilmu. Universiti Malaysia Sabah (UMS) merupakan titik baru dalam kehidupan aku selepas ini. Insha Allah, jika diberikan kesempatan, aku akan melaangkah masuk ke sana dan meneruskan pengajian aku. Kepada semua yang telah berjaya ditawarkan ke sebarang IPTA, tahniah saya ucapkan. Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan selamat maju jaya.





Comments
188 Comments

188 komen si bijak pandai:

  1. tahniah...belajar betul2 ye.....:p

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Terima Kasih Mira :)
      selamat maju jaya juga ..

      Delete
  3. Tahniah dik....study bebaik tau..

    ReplyDelete
  4. congratez! wish u luck in ure study..^^

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Alhamdulillah Alep.. :)
      baik2 study ganu sane.. hehe

      Delete
  6. wauu , bio pemuliharaan .. tahniahh !! sabah .jauhnye . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih .. tu lah.. mungkin rezeki saya kat sana. Redha je la :)

      Delete
  7. tahniah! UMS eh...bio diversity ngn bio pemuliharaan sama x? ums best klu gi scuba diving sana..

    salam singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. A'ah.. course ni lebih banyak menekankan topic Biodiversity termasuklah ecology dan lain2...
      owh ye ke? kena try ni nanti.. hehe

      Delete
  8. congrats amirul. belajar rajin2 ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. insha Allah Chic Na :)
      Terima kasih

      Delete
  9. Acap aku pernah duduk sabah . so kalau aku nak merantau ke sabah bercuti ke boleh lah aku jumpa kau ! hehehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Alep?
      boleh2.. aq pon xde sape kat sane tu..

      Delete
    2. jangan sedih2 ye kat sana :) tabahkan hati

      Delete
    3. Aha.. xpe2.
      tak sedih da.
      nak practice dok over_sea.. HAHA!

      Delete
  10. tahniah2x..smoga ko jd pelajar contoh nnt.kekeke :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. terima kasih, der. Amiin. mudah-mudahan..

      Delete
  11. tahniah .

    eh , oversea tuu .

    tahniah kali kedua .

    ReplyDelete
  12. wahh
    bagus ni
    peliharalah sungai kita :)

    ReplyDelete
  13. UMS? UNIVERSITY YANG BESAR DAN CANTIK :)ENJOY TAU kat sana.. :) tahniah dik :)

    semoga semuanya dipermudahkan :) amin...

    good luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Ye ke?
      Terima kasih. :)
      Amiin.. mudah-mudahan begitulah hendaknya.

      Delete
  14. tahniah ye.all the best! kwn cendol pn kat sne n dia ckp Ums best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Cendol :)
      oh ye ke?
      wah.. tak sabar rasanya nak tengok sendiri.

      Delete
  15. Kalau begitu.. tahniah dan selamat datang ke Sabah :D

    ReplyDelete
  16. Congrates ameerul... Biologi pemuliharaan, msti seronok kan. Nak2 bhgn marin, leh slalu dive lepas ni. Klau bhgn agriculture...mesti ada panjat2 gunung esp. Kinabalu..

    ★ All d best ★

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks!
      Insha Allah, sebelum ni pon jarang dengar mengenai course ni.
      aha.. sambil menyelam, sambil minum air kan.. :)

      Delete
  17. tahniah..balajar elok2..bestnya dapat study jauh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ye awk :)
      best ke? haha.. ok. kita tengok nanti cmne.

      Delete
  18. tahniah..kadang2 apa yg kita nak x semua Allah tunaikan..mungkin itu yg terbaik utk awk. all the best =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih! Betul tu. Mula-mula tu frust jugak, sekarang da redha je la..

      Delete
  19. Congrate. Thanx singgah and follow. :)

    ReplyDelete
  20. thniah..apapon selamat dtg ke sabah.. see u soon.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih~
      org Sabah ke? hehe..

      Delete
    2. tentuulaa org sabah... hek2... jgn nakal2.. dan beljar la bahasa sabah.. boleh ba kalau kau.. heheheh

      Delete
    3. Aha! Nanty ajar la saya bkp bhsa Sabah ..
      Awk, Sabah kat mana? KK?

      Delete
    4. xlah aq kat tawau.. tapi selalu g kk.. ada urusan keja... hehehe...
      btw boleh jak ba ajar.. xdak masalah

      Delete
    5. haha..
      okay! nice to know you. :D

      Delete
  21. tahniah.. wahhh masuk UMS.. kira kau ni senior ko lak kn kui3.. tp x sama kos..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha.. terima kasih akak senior..
      see u there :)

      Delete
  22. tahniah.. ooo jauhnya merantau.. apa2 menuntut ilmu boleh di mana2 sahaja dengan niat kerana Allah dan ikhlas.. moga dipermudahkan segalanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. tu la. memang jauh.
      Insha Allah.. doakan saya selamat sampai dan teruskan pengajian di sana ye :)

      Delete
  23. TAHNIAH...dpt smbng degree usm lg.hehe wah hebat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. haha..
      pembetulan2.. bukan USM, UMS la.
      hehe

      Delete
  24. wahhhh overrrrrr theee sea..syabas bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha.. begitu la nampaknya.. Terima kasih! :D

      Delete
  25. Tahniah dik..belajar rajin2 ya..

    ReplyDelete
  26. tahniah.. walaupun tak dapat seperti yang diingini, pasti ada hikmah disebaliknya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ye..
      Emm.. betul tu, pasti ada hikmahnya. :)

      Delete
  27. Replies
    1. Terima Kasih! :)
      Insha Allah, mudah-mudahan

      Delete
  28. ucapan tahniah.. good luck nanti.. xpe ke jauh2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :)
      Insha Allah...
      Aha.. xpe la kot.. :p

      Delete
  29. tahniah..! semoga anda akan terus berjaya & berjaya pada masa hadapan..! terima kasih follow Dominasi Lelaki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :)
      Amiin~ Insha Allah, mudah-mudahan..
      my pleasure~ :D

      Delete
  30. okay mc pelik je.. ape major program ni eh.. hehe btw, tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biodiversity, Ecology, dan lain2 :)
      thanks!

      Delete
  31. Tahniah bro! .. jauh nye dapat UMS.. tu la satu2 nye negeri yg belum aq smpai.. ;(

    anyway, dengar kata tempat tu mmg best, all the best.

    .....................................
    i've replied to your comment made on my post recently. Thanks for commenting!

    here is your last visit

    http://monkeymacho.blogspot.com/2012/07/nak-gliterati.html?showComment=1342508442821#c6161752115644076391

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha.. terima kasih der :D
      ada rezki nanti sampai la tu..
      Amiin..mudah-mudahan .. :)

      Delete
  32. lps ni jadi orang sabah la ye.....heehe...apa2 pun tahniah ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha.. begitu la nampaknye! :)
      Terima kasih !

      Delete
  33. tahniah ya :) jauh betul dpt kat sabah tu..XD

    ReplyDelete
  34. UMS! Jauh jauh... Tahniah tau.. :)

    ReplyDelete
  35. UMS? tahniah!
    Pernah holiday pergi kk, sabah dulu.
    and FYI, UMS sebelah laut, syiok!
    agak-agak kalau frust dengan result sem, boleh lepak sambil main gitar kat tepi pantai ;P
    KK lebih kurang macam Ipoh, dekat jugak UMS dengan airport, so dunt worry and dunt nervous ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer. Terima Kasih!
      haha.. really?
      wah! jadi excited pulak.
      ok.. thanks 4 sharing this info. :D

      Delete
  36. Congrates ya! Jauh perjalanan, luas pandangan. :) Good luck k

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Waniey.. ahah.. btol la tu.. :D

      Delete
  37. Replies
    1. nak jalan mane En Edy? hahah..
      malas na update da

      Delete
  38. tahniah dapat tempat jugak di IPT, kawan meh singgah blog aku ada cerita pasal PTPTN dengan tajaan biasiswa http://sayagilerpurple.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. tahniah jugak yer..
      semoga berjaya.. :)

      Delete
  39. tahniah.. belajar rajin2.. jngn sia2kan peluang didepan mata..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :)
      Insha Allah.. tidak akan disia-siakan..

      Delete
  40. tahniaahhh :)
    good luck in your new journey..

    ReplyDelete
  41. Replies
    1. Terima kasih yer Cik Ery :)
      baiklah, thanks tok nasihat tu :D

      Delete
  42. datang balas follow...Tahniah!!! Study elok2 ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :)
      Insha Allah dengan izinNya

      Delete
  43. tahniah. stdy smart okeh. jom lawat saya pulak http://iniidopaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Cik Abbit.. Insha Allah..
      :)

      Delete
  44. tahniaaaaaaaaah!!! Keep it up!!

    ReplyDelete
  45. alhamdulillah dapat .. syukur .. semuga berjaya ..

    ReplyDelete
  46. tahniah.. selamat maju jaya :D

    ReplyDelete
  47. SALAM ASHRAFF..done hit u back..tq;);)

    ReplyDelete
  48. Replies
    1. Terima kasih Hana :)
      Insha Allah, mudah-mudahan :)

      Delete
  49. wah..
    jaohnyer..
    jadi orang sabah bah..!!!
    btw.. tahniah and good luck.. :)


    fanuiz.blogspot.com

    ReplyDelete
  50. salam..
    hye...
    jaohnyer.. kat sabah bah...
    btw.. tahniah and good luck..
    semoga impian awak tercapai..
    insyaALLAH...:)

    fanuiz.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm~
      hye :)
      terima kasih !
      Amin. Insha Allah. mudah2an..

      Delete
  51. wahhhhh . . . bio 2 . tahniah n gud luck :)

    ReplyDelete
  52. wahhh.. sabah tuuu .. pepun tahniah yea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. dekat je ka?
      aha,, terima kasih Cik Sue :)

      Delete
  53. wahhh jauh tu ! tahniah ye :) dpt naik flight . huhu kita kt smnanjung je la smbung . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. tu la.. rezeki kat sana kot..
      Terima kasih! Tahniah jugak ye :)

      Delete
  54. tahniah..semoga menjadi ahli biologi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Brader :)
      insha Allah.. Dengan izinNya

      Delete
  55. tahniah dik.. =D

    masuk U nanti jgn nakal taw.
    belajar rajin2 ye. caiyok2!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Nadia :)
      Haha! ok.. Terima kasih untuk nasihat tu *(macam tahu-tahu jer!)
      Insha Allah!

      Delete
    2. hahaha..nakal ke?
      tengok muka mcm baik je.
      muehehehe... =D

      Delete
    3. nakal jugak r..
      HAHA!
      mengaku dah ni.

      Delete
  56. tahniah and salam ramadhan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ﻉ :)
      Salam Ramadhan juga !

      Delete
  57. tahniah. selamat kembali belajar.
    lagi jauh tmpat beljar insyaallah lagi luas pemikiran kita.
    btw, slmt brpuase :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :)
      setuju dengan pandangan awak tu..
      selamat berpuasa jugak ye .

      Delete
  58. tahniah amirul ashraf...i thought u already a university student.. :)
    sabah cantik kut...boleh belajar sambil menikmati keindahan alam kat sana,then kongsi2 lah di sini... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh? seumur hidup blom pernah sampai sana lagi.. harap2 mcm tu r..
      hehe! ok.. sure.. :) terima kasih ye :D

      Delete
  59. TAHNIAH TAHNIAH ;)
    Semoga berjaya di sana :)

    ReplyDelete
  60. Tahniah...
    wahhh, course biologi pemuliharaan tuu. seronok tau belaja course tu. hehe. sy dulu pun blaja pemuliharaan & pengurusan biodiversiti kat umt. course lebih kurang sama la...satu aliran.

    sdkit pkongsian mengenai course 2 msa sy blaja dulu..
    http://deasmaria.blogspot.com/2011/03/aku-bio-d-dotdotdot-part-1.html

    btw, tahniah again!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih
      ye ke? Course ni memang main dia Biodiversity la kot.
      tu yang pening dok fikir cmne nak bawak course cmni.
      kat matrik dulu pon memang tajuk Biodiversity paling azab nak belajar. HAHA!

      Delete
  61. congrats bro! :)
    study smart k! ;)

    ReplyDelete
  62. hehee..jgn risau InsyaAllah Ashraf blh bwk course ni. akak grad 2thn lalu. akak rsa msa akak blaja kat u dulu lg sng kot dri blaja biodiversity msa mtrik. lagi fun...hehe. yg penting byk pegi field n aktiviti luar.. nk kena hafal2 tu mmg xboleh lari la kan...nama pun biologi. hehe. tapi xde la semua benda nk kena hafal...part2 tertentu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah-mudahan mcm tu la kak..
      sekarang ni akak keje da la? Zoologist? heheh..
      Haa..yang saya tahu jalan2 masuk hutan tu banyak la..
      betul2.. tpi kalau biodiversity memang payah nak hafal. hihi.
      terima kasih kak :)

      Delete
  63. Bila berangkat ke UMS ni...?
    nanti mesti jarang on9 kan...
    apa2pun belajar rajin2 ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh! Cik Nur :)
      Saya depart 31/8 .. da malam pon.. lam pukul 9..
      daftar sane 1/9 nnty..
      AHA! x boleh jadi.. kena on9 jugak.. HEHE!
      Insha Allah.. Terima Kasih

      Delete
    2. selamat menjadi org sabah bah..!
      belajar rajin2 bah..!
      hihihihi. :)

      Delete
    3. HAHA!
      harap2 dapat la sesuaikan diri kat sana..
      ok bah!
      belajar rajin2.. *tak boleh blah

      Delete
  64. congratz! patut laa mcm familiar, kmns rupanya :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHA!
      KMNSian jugak ker?
      Terima kasih !

      Delete
    2. yelahh :DD tapi saya modul 2, awak modul 3 kan? sebab kenal si yuni tuu. haha :)

      Delete
    3. oh ye ker?
      Famous jugak budak Yuni nih ek.
      sambung belajar kt mane?

      Delete
  65. tahniah-tahniah !
    kat mana-mana pun ilmu sume sama :)

    p/s : awek sabah cun-cun xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih!
      Emm.. setuju2~
      Uish! ttbe rase bersemangat dah ni.. HAHA! :D

      Delete
  66. best ek belajar kat sabah.. bukak puasa awal..haha

    ReplyDelete
  67. jlesnyer!pape pn thniah..d0k sbah bst,byk tmpt plnc0ngn~btw,de ex-classmate time matrk k0s ni jgk~jd junior dye la nnt eaa..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...