Wednesday, December 19, 2012

19
KOMEN

KELAS MANDARIN SEMESTER 1 UMS - TAHAP I

Assalamualaikum sahabat-sahabat Blogger sekalian dan tak lupa juga kepada sesiapa yang "tersangkut" pada post entri kali ini. Lama sudah tak update blog ni. Terasa rindu pulak nak Blogwalking macam dulu-dulu tapi disebabkan tiada masa yang mencukupi untuk berbuat demikian, saya tangguhkanlah hasrat tersebut. Malam ni sebelum tidur, aku nak cerita serba sedikit mengenai kelas Mandarin aku dekat UMS ni. Sedar tak sedar dah 14 minggu aku belajar kat UMS nih. Malam ni pulak malam terakhir kelas Mandarin tahap 1 untuk semester 1 ni. Kelas Mandarin ni memang happening ditambah dengan gelagat kawan-kawan sepanjang kelas ni diadakan pada setiap hari Rabu, jam 7-10 malam. Baru beberapa jam yang lalu kami selesai dengan oral test 2 dan Alhamdulillah semunya berjlan dengan lancar.  Lebih kurang satu minggu sahaja lagi final exam akan mula menghantui kami. Selepas itu, selamat bercuti. :)

Im coming home..im coming home.. lalala~
 Inilah assignment yang telah aku buat dengan sedaya upaya. Alhamdulillah. Selesai juga akhirnya!

(Click Picture to Enlarge)

Setinggi-tinggi penghargaan kepada semua rakan-rakan yang telah banyak membantu saya dalam menyiapkan tugasan ini. Tidak dilupakan kepada roomate tersayang, Heon dn juga "lao shi" Kah Yie & Huai En (my coursemate). Kepada kawan-kawan Kelas Mandarin Seksyen 16, Semester 1, semoga kita berjumpa lagi. Semoga Berjaya! Terima kasih! (xiexie) Selamat malam! :)




Comments
19 Comments

19 komen si bijak pandai:

  1. perghh terer speking mandarin la ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidak ler terror ..
      bsic sikit2 tu taw la..
      haha

      Delete
  2. aku pon kelas terakhir bahasa ketiga mlm ni..tp aku mmg betul2 terakhir sbb sem dpn dh xde lg dah.siap lecturer belanja makan lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ker?
      aha.. da expert la ni kan?
      wahwah! seronoknyer!

      Delete
  3. wo shi fara. wo xue hanyu hai. ni hao!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!
      wo shi Ashraf. Wo jin nian shi jiu sui..
      renshi ni hen gaoxing!
      :D

      Delete
  4. wahhhh... bestnya :)Hebatlah bro !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best!
      klau kamu ade rezeki nnti belajarlah!
      biaser jer nih.. haha

      Delete
  5. Replies
    1. ape yg untongnye kak?
      aha.. yg bertunang tu lagi laa untong! :p

      Delete
  6. Seronoknya, memang di UMS tu kelas Mandarin diwajibkan ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biase jer bro :)
      boleh pilih nak ambil bahasa ape.. selain mandarin, korea, jepun, arab, spanish, n bahas tamil pon ade :D ! HAHA!

      Delete
  7. Wah....dah boleh pegi beijing laaa mcm ni. Kat china mmg tk layan pembeli yg tk pndai ckp bahasa mereka. Baik2 bleh dpt hrga murah....terus kena je bayar harga retail

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha.. Insha Allah! entah bila nak sampai sana saya sendiri tak tahu

      Delete
  8. Mmg bgs blja bhs cina..hehehe

    ReplyDelete
  9. teror betul adik...cayalah....good luck ya...

    ReplyDelete
  10. oo amik mndarin jgk kan..bez2..hehe..ni hao ma..hehe

    ReplyDelete
  11. Akak dulu pun sempat study satu sem ja bahasa mandarin.. Best kan bleh study mandarin ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...