Tuesday, December 3, 2013

8
KOMEN

TRIP TO KINABALU PARK

Entri kali ini ringkas je. Lama jugak tak update nih. HEHE! Gambar je banyak kat bawah ni. Lawatan kami, pelajar-pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS) jurusan Biologi Pemuliharaan, HS03 ke Taman Kinabalu, Tapak Warisan Dunia atau Kinabalu Park, World Heritage Site. Tujuan utama kami di sana adalah untuk melihat sendiri bagaimana pengurusan taman dijalankan atau dilaksanakan di kawasan lindungan yang berstatuskan WARISAN DUNIA seperti Taman Kinabalu, Sabah. Pelbagai jenis spesis tumbuhan dan haiwan dapat ditemui di kawasan ini yang mungkin juga endemik atau hanya boleh ditemui di sini. Jadi, tunggu apa lagi, kalau ada kesempatan, bagi sesiapa yang belum pernah sampai ke sini, saya sarankan anda untuk melawati Taman Kinabalu ini. Pelbagai maklumat dan pengalaman dapat dirasakan di sini. 

"Pilihlah Malaysia sebagai destinasi pelancongan utama anda". 

HEHE! Bukan nak melancong atau jalan-jalan sahaja malah dapat menambah ilmu secara tidak langsung.Tak rugi kan? Semuanya ada di Malaysia... :)


Kinabalu Park

Kinabalu Park Sabah























Comments
8 Comments

8 komen si bijak pandai:

  1. lama ny zara dah xpegi kinabalu park ni.. last memory mase rombongan skola kot ? erk.. btol2 daa lame..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE! mesti banyak berubah da sekarang ni..
      Saya pergi sekali pon dah terus jatuh cinta.. :D

      Delete
  2. nampak best nih.. nnti boleh try pergi.. hihi.
    tggu air asia buat promo

    ReplyDelete
    Replies
    1. HEHE! Bagus2! Datanglah melawat sini... Memang best,,, :)

      Delete
  3. wahhh bestnyer jenjalan...teringin nk pergi..huhu

    ReplyDelete
  4. wahhhh banyaknya gambar alam semulajadi yang cantik2!! tak pernah berkesempatan pun nak jejakkan kaki ke kota kinabalu~ huuu :)

    ReplyDelete
  5. Wah best.. belum dpt pergi lagi.. salam ukhwah.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...