Friday, April 20, 2012

12
KOMEN

GEMPAR!!! HANTU MAK CIK KARIPAP




Assalamualaikum dan selamat tengah malam....
malam ni saya nak share mengenai hantu yang cukup
terkenal di sekolah-sekolah berasrama dan
juga di matrik.
sebut saja tentang hantu karipap atau mak cik karipap ni
macam-macam versi saya dah dengar...
mula2 dengar tu tergelak la jugak, ingatkan member nak kenakan ke apa...rupa-rupanya kisah hantu karipap ni da kecoh lama.
bermula daripada lewat 90-an lagi...
yang menjadi persoalannya ialah kenapa hantu ni dikaitkan dengan karipap pulak...

              dalam banyak-banyak jenis kuih kat Malaysia ni karipap jugak jadi pilihan kan?
kalau nak tahu kena la tanye kat mak cik tu sendiri. ok??
hehe...kenapa tak cekodok pisang ke, donat ke...
yang lebih best lagi, ada jugak versi yang mengatakan hantu ni pun ada jual nasi lemak tau...
pening da bila dengar banyak versi camni..
tapi apa yang pasti hantu ni hanya akan kacau budak-budak yang rajin sangat-sangat study tengah-tengah malam.
lebih-lebih lagi kalau sorang-sorang.
hantu ni akan bertanya daripada tingkap, dia tanya lebih kurag camni la.

gambar sekadar hiasan

"adik!! nak beli karipap??"
kemudian mangsanya akan seperti terpukau.
"takpe la mak cik, saya tak nak"
kemudian mak cik ni pon hilang macam tu je...
kemudian mangsa akan tersedar.
"eh! siapa pulak la yang jual karipap tengah-tengah malam buta nih"
dekat tingkap pulak tu.
kat luar tu tak de apa-apa...
macam mana seorang mak cik tua boleh berdiri kat luar tu?
haaa!! ini lah satu lagi persoalannya...
hantu mak cik karipap ni akan mengganggu pelajar di aras atas kebiasaannya. Aras 2, 3 dan 4 selalunya menjadi pilihan.
hehe...
kesimpulan di sini, janganlah study sampai lewat malam lebih-lebih lagi jika berseorangan.
lagipun tak elok untuk kesihatan dan minda kita...

jika ada sesiapa yang pernah mendengar versi lain daripada yang ni, kalau berminat boleh la share dengan saya jugak ok...
mungkin di tempat anda juga wujudnya mak cik karipap ni..


Comments
12 Comments

12 komen si bijak pandai:

  1. cousin kite pon ade cerite pasal hantu karipap mase dye kat matrik dulu...hantu karipap versi cousin kite dye cari mangse kat toilet yg tengah basuh baju ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa~ tengah basuh baju???
      matrik mane tu?

      Delete
  2. membe ak cite mmbe die kena dgn antoo pak gard.. time tu ngh smbg2 dan scara slmber pak gad ketuk tngkp suh tdo.. mula2 x syak ap2 la.. lps tu br sdar cmne la tngkt 2 pak gad leh ketuk tngkp..?? so dgn ati y tpksa cmpur cuak diorg msuk la tdo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa....hantu pak gard tuu...first time dengar...
      macam-macam cerita ade...haha

      Delete
  3. hihihi...hantu plg femes kot...semua bdk2 yg tinggal kt hostel tahu kisah ni =)
    jemput la singgah blog yuyu kalau free...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh bagy award da kat antuu ni kan...kelass...haha
      ok sure =)

      Delete
  4. nasib baik kat kmp takdek weh citer pasal macik hantu karipap ni . alhamdulillah :)

    p/s : acap . buat lah pop up windows acapp comment form ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke xde?
      mustahil r xde...aha...KMPP, KMM sume ade..
      pop up?? ala.. xreti na wat..cmne??

      Delete
  5. kat maktab sya pon ada...tapi dia tak jual karipap..hehehe.bdk2 laki slalu kna..

    ReplyDelete
  6. hoh???
    kat sini x pernah langsung budak-budak lelaki kena kacao ngan mak cik tu..
    dia mesti cari perempuan lah..
    aha..berlainan pulak kat maktab ea???

    ReplyDelete
  7. sy student Legenda,mantin.. tdi housemate ceta college ne dh heboh pasal aunty karipap tu.. then ada mmber housemate tu dh tkena.. huhu

    ReplyDelete
  8. sy student legena,mantin.. tdi ada housemate ceta psal aunty karipap tu gak.. dia kata ada mmber dia dh kena semalam.. dh heboh kat college ne.. sya bru sja tau..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...