Thursday, October 2, 2014

0
KOMEN

CONSERVATION BIOLOGY BATCH 2012/2015


"Tak kenal maka tak cinta"... Cewaahh!! Nampak tak kehebatan pada ayat sastera yang aku gunapakai untuk entri kali ni. Memandangkan macam dah lama sangat je tak kemaskini (update) blog aku ni, jadi di kesempatan yang aku ada di pagi hari yang mulia (dengan penuh bersemangat) ini, aku nak update aktiviti bergambar (group photo) bersama rakan-rakan seperjuagan di bawah satu kursus yang sama, tak lain tak bukan HS03  Biologi Pemuliharaan (Conservation Biology) Universiti Malaysia Sabah (UMS). 

Dalam tak sedar, kami dah berada pada semester ke-5 yang bermakna kami sudah hampir untuk menamatkan pengajian kami yang berbaki satu semester saja lagi. Tak sabar nak habiskan pengajian ni. Memandangkan sekarang ni dah bergelar 'final year student' , jadi, kesibukan yang bakal dialami oleh kami di sini memang tidak lagi dapat dinafikan.

Banyak pengalaman suka duka pahit manis telah dilalui. Dan setiap seorang daripada kami mempunyai pengalaman mereka yang tersendiri. Buat mereka yang pernah bergelar 'student' ni mesti faham la kan apa yang cuba aku sampaikan. Tapi, apa-apa pun buang aje lah yang keruh, kita ambil yang jernih je ok. Rasa macam cepat sangat masa berlalu. Tak lama lagi masing-masing akan ikut haluan sendiri. Banyak perubahan pada kawan-kawan aku ni. Baik daripada fizikal sampai ke tahap kematangan pun banyak da berubah.
Jadi, doakan lah kami di sini supaya dapat menamatkan pengajian dengan jayanya. Insha Allah. :)

Inilah sebahagian besar daripada kami, walaupun ada beberapa orang yang tidak dapat turut serta dalam aktiviti bergambar kali ni.

"HS03" merupakan kod program untuk kursus kami. Image credit to Ms. Leona Wai

Muka-muka bahagia :D















Comments
0 Comments

0 komen si bijak pandai:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...