Tuesday, May 29, 2012

50
KOMEN

ALHAMDULILLAH...

Hari ini awal-awal pagi aku dah bangun,
perasaan serba tak menentu...
jantung berdegup kencang...
Pelbagai perkara bermain di kotak fikiran ini...
Tepat jam 10 pagi, aku menjadi semakin tak menentu,
nervous sangat saat-saat result sudah boleh disemak secara online...
aku mengambil nafas yang panjang, masukkan nombor matrik dan nombor kad pengenalan..
selepas itu aku terus pejamkan mata serapat-rapatnya...
seakan tidak sanggup untuk melihat keputusanku sendiri..
Alhamdulillah inilah rezeki daripada Allah...
Aku bersyukur...
Tidak dilupakan ucapan terima kasih buat semua pensyarah di KMNS kerana telah banyak membantu di sepanjang setahun di KMNS...

Setinggi-tinggi penghargaan buat pensyarah-pensyarah yang sentiasa di hati kami:
jasamu dikenang...


Biology ~ Cikgu Hidayah, Cikgu Hajar, Cikgu Maznizam & Cikgu Meeraisha 
Chemistry~ Cikgu Badrisam, Cikgu Waniza (Cikgu Remaja) & Cikgu Syed
Mathematics~ Cikgu Shatri, Cikgu Fazlina (Mentor kami), En. Hairon & Cikgu Nasruddin
Science Computer~ Cikgu Anie, Cikgu Vanitha, & Cikgu Hasni




Tahniah kepada semua yang telah mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan...
Semoga anda akan terus dedikasi untuk teruskan pengajian di peringkat yang lebih tinggi, insha Allah...



Sunday, May 6, 2012

8
KOMEN

ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN TIGA)




ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN TIGA)..
Belum baca BAHAGIAN SATU lagi?? tidak mengapa, KLIK SINI
BAHAGIAN DUA pula KLIK SINI
Selamat membaca dan komen la ye...
Kepada pembaca yang lemah semangat, tiada sebarang paksaan untuk anda membaca.
Kisah ini hanya rekaan semata-mata.
Tidak ada kena-mengena dengan mana-mana individu yang masih hidup ataupun telah meninggal dunia.
Karakter dalam kisah ini juga tiada kaitannya dengan sesiapa.
ANTARA DUA ALAM adalah kepunyaan penulis(EMEER ASHRAF) sepenuhnya.
Anda tidak dibenarkan untuk 'copy' atau mencetak semula tanpa kebenaran penulis.


 


\Apakah yang akan terjadi selepas ini?


Nantikan ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN EMPAT)...

Thursday, May 3, 2012

14
KOMEN

ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN DUA)

ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN DUA)..
Belum baca BAHAGIAN SATU lagi?? tidak mengapa, KLIK SINI
Selamat membaca dan komen la ye...

Kepada pembaca yang lemah semangat, tiada sebarang paksaan untuk anda membaca.
Kisah ini hanya rekaan semata-mata.
Tidak ada kena-mengena dengan mana-mana individu yang masih hidup ataupun telah meninggal dunia.
Karakter dalam kisah ini juga tiada kaitannya dengan sesiapa.
ANTARA DUA ALAM adalah kepunyaan penulis(EMEER ASHRAF) sepenuhnya.
Anda tidak dibenarkan untuk 'copy' atau mencetak semula tanpa kebenaran penulis.






Siapakah Anis di dalam hidup Shah?
Apakah yang telah berlaku terhadap Anis?
Siapa pula yang berada di tangga hostel?
Nantikan jawapannya dalam ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN TIGA)..

2
KOMEN

SEGMEN : MY FIRST ENTRY IS AWESOME !

SELAMAT TENGAH MALAM.
Segmen kedua yang saya join..
SEGMEN : MY FIRST ENTRY IS AWESOME (awesome la sangat kan) hahaha..
Korang ni tunggu apa lagi?
Jom la join same..
Tak payah malu-malu nak tunjuk kat orang korang punya FIRST ENTRY tu..
mesti menarik..haha..
Kalau nak join segmen ni, KLIK SINI..atau klik je BANNER comel kat bawah ni ya.




Haa..nak tahu sangat kan first entry ku semenjak bergelar Blogger ni ha...
KLIK SINI kalau nak tengok balik...
Memang entry yang paling simple la..
ada dua tiga patah perkataan la untuk kawan-kawan aku kat KMNS tu..
Sebenarnya entry yang mula-mula ni saja-saja je nak test apa yang boleh di postkan di blog ni..
*cover line..haha
haa...saye nak tag NURAIN RAFIE selaku senior dunia blog ni..haha




TERIMALAH MY FIRST ENTRY:


Member-member S3BP5...
walau kite jauh di mata tetapi hati kita akan selalu dekat di hati...
kalau rindu, contact la member2 kayh,,




6
KOMEN

ADA SEGMEN LA... JOM JOIN...



SELAMAT MALAM SEMUA...
sambil-sambil saya update blog tadi, 
ade yang ajak join segmen laa...
haha..ni la first time saya join pon.. 
Tunggu apa lagi tu??
Jom JOIN sekali!!!
KLIK JE LINK NI:  KYRA ISMERA: 1st Segmen : Bloglist Kyra Ismera - May




TARIKH TUTUP: PENGHUJUNG MAY 

Wednesday, May 2, 2012

16
KOMEN

ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN SATU)

ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN SATU)..
Selamat membaca dan komen la ye...
BAHAGIAN DUA akan menyusul di lain hari...


Kepada pembaca yang lemah semangat,
tiada sebarang paksaan untuk anda membaca.
Kisah ini hanya rekaan semata-mata.
Tidak ada kena-mengena dengan mana-mana individu yang masih hidup ataupun telah meninggal dunia.
Karakter dalam kisah ini juga tiada kaitannya dengan sesiapa.
ANTARA DUA ALAM adalah kepunyaan penulis(EMEER ASHRAF) sepenuhnya.
Anda tidak dibenarkan untuk 'copy' atau mencetak semula tanpa kebenaran penulis.




Apakah yang terjadi kepada Shah?
Mengapakah Shah berada di banglo tersebut?
Nantikan jawapannya dalam BAHAGIAN DUA nanti...
BAHAGIAN DUA...KLIK SINI
 BAHAGIAN TIGA...KLIK SINI

Tuesday, May 1, 2012

8
KOMEN

PROGRAM MATRIKULASI



Tahniah kepada para pelajar lepasan SPM tahun 2011 yang telah mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan yang lepas. Sekarang sudah hampir tiba masanya untuk adik-adik meneruskan perjuangan bagi mengejar cita-cita adik-adik semua. Mesti ramai yang kat luar sana yang masih keliru, atau tidak mengetahui bagaimana untuk membuat pilihan bagi menyambung pengajian adik-adik. Buatlah pilihan yang bijak ye adik-adik. Kalau adik-adik telah ditawarkan ke Program Matrikulasi, Tahniah la saya ucapkan. Saya sendiri pelajar lepasan matrikulasi Negeri Sembilan sesi 2011/2012. Elaun juga akan dinaikkan buat para pelajar sesi akan datang. Pelbagai kemudahan telah disediakan oleh pihak kerajaan bagi menjamin keselesaan para pelajar untuk menyambung pengajian di sana. 

Program Matrikulasi KPM (BAHAGIAN MATRIKULASI)
-Program Matrikulasi KPM terbahagi kepada dua iaitu Program Satu Tahun dan Program Dua Tahun dan 
-mempunyai 4 jurusan iaitu Sains Modul 1(biology, math, physics & chemistry), Modul 2 (physics, chemistry, science computer & math) , Modul 3 (biology, chemistry, science computer & math)dan kursus perakaunan. 
 Sukatan pelajaran program matrikulasi lebih bersifat terbuka kerana hanya dibahagikan kepada empat jurusan umum ini.
 Yuran pengajian dan penginapan ditanggung oleh Kementerian Pelajaran Malaysia. Semasa belajar di kolej matrikulasi, para pelajarnya akan menerima elaun sebanyak RM 1,250 satu semester (Sesi 2011/2012) Alaun mungkin akan dinaikkan untuk pelajar sesi akan datang.
Lulusan matrikulasi perlu memohon melalui UPU atau Universiti Sains Malaysia (USM) untuk mengikuti program peringkat ijazah. Mereka yang mempunyai keputusan cemerlang mempunyai peluang yang lebih cerah untuk memasuki program pengajian yang diminati. 
Pelbagai kemudahan disediakan untuk para pelajar.
Mereka yang sederhana pula ada kemungkinan akan mendapat program pengajian yang tidak diminati atau biasa disebut ‘dilelong’.



pautan ke website:

KOLEJ MATRIKULASI MELAKA

kolej matrikulasi pulau pinang

kolej matrikulasi pahang

kolej matrikulasi perak

kolej matrikulasi labuan

kolej matrikulasi perlis

kolej matrikulasi johor

kolej matrikulasi selangor

KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN


Sebarang pertanyaan boleh diajukan di kotak komen. insha allah saya akan cuba menjawab soalan-soalan berkenaan program matrikulasi ni. sekadar ingin membantu dan berkongsi pengalaman saya. terima kasih



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...