Monday, April 30, 2012

10
KOMEN

ANTARA DUA ALAM

Assalamualaikum dan Selamat Malam semua..
Tak lama lagi, saya akan mula berkongsi karya penulisan saya yang bertajuk "ANTARA DUA ALAM"
Di sini saya menggunakan nama pena "EMEER ASHRAF".
Kisah ini saya kelaskan di dalam genre seram.
Sesiapa yang tidak berani untuk mebaca hasil penulisan ini tidak mengapalah kerana tiada paksaan di sini..
Kisah bermula apabila sekumpulan pelajar yang sedang bercuti pergi ke sebuah kawasan yang agak terpencil bertujuan untuk menenangkan fikiran mereka. Tanpa mereka menyedari bahawa ada "sesuatu" yang telah membawa mereka untuk pergi ke tempat tersebut. Pelbagai konflik muncul dan banyak persoalan yang harus dirungkai bagi menuntut sebuah keadilan. Mampukah mereka mengatasi semua konflik ini?
Semuanya akan terjawab. Nantikan "ANTARA DUA ALAM (BAHAGIAN SATU)" tidak lama lagi.



4
KOMEN

CUTI OH CUTI

Selamat pagi..
hurm~
da 4 hari kat rumah...terasa sangat bosan la pulak...
nak keluar cari kerja, terasa malas la pulak...
hah?? malas??? tak boleh jadi ni...macam mane nak kumpul duit untuk jalan-jalan tu nanti...
huh!! kawan-kawan yang lain pulak macam mane?
Dah mula kerja ke?
Ada yang senyap, sunyi sepi tanpa berita...ada pulak yang online 24/7...hehe...
Ada la beberapa jawapan yang aku terima tentang masa cuti selama 5 bulan ni untuk:

komen Jazz 
Yuni pulak nak nangis sepanjang masa..hehe

Pali ni aku tak tahu la...dia cuti , tak cuti busy je..artis kan??
haa...Hanim pulak lain ceritanye....
jgn makan coklat banyak sangat yer Hanim....haha

Kak Chik sorang ni lain pula ceritanya...
jadi amah @ pembantu rumah...


ramai betul nak jadi suri rumah ni ha..
nak kawen da kawan-kawan aku ni agaknye...
Mek Siti sorang ni pon same je..
lebih kurang macam Kak Chik sorang tuu...


haaa...sekarang turn member k-pop aq..haha
tak lain tak bukan, Zizan laa..
kite tengok apa dia buat time cuti ni...



Yang lain-lain aku tak tahu lagi..masih menanti jawapan...



Saturday, April 28, 2012

5
KOMEN

REUNION + JALAN-JALAN

Assalamualaikum dan Selamat Pagi..
seperti yang dijanjikan...
trip kawan-kawan daripada Kelantan-Johor dan Johor-Kelantan akan kita teruskan...
semuanya masih dalam perancangan..
Insha Allah jika tiada sebarang halangan,
kita akan teruskan 'misi' ala-ala reunion kita tuu...
trip ni terbuka kepada kawan-kawan semua..
tapi yang berwajib tu faham-faham la ye...
kalau da confirm nanti admin akan uploadkan tarikh, tempat, budget dan tempoh perjalan ni...
kawan-kawan S3BP5 amat dialu-alukan...
terima kasih =)










0
KOMEN

JUNGLE TREKKING


Assalamualaikum...
masih segar di dalam ingatan ni kenangan kita melakukan aktiviti jungle trekking bersama...
aku merasa sangat seronok...
ni la kali terakhir aku jungle trekking kat KMNS..
aku da siap-siap daripada pukul 7 lagi...
da siap mandi-mandi lagi tau...
mandi ker?? haha...mungkin..
kalau ada masa lagi, aku nak sangat buat aktiviti camni dengan kawan-kawan semua...
jangan lupa kenangan kita , kisah kita di sini ya..
insha Allah, ada masa dan kesempatan kita jumpa lagi..
selepas selesai jungle trekking tu kami terus bersarapan di kafe C.
selepas menikmati sarapan (nasi goreng) *pedas taw...
haha...kami terus pergi ke gelanggang squash untuk bermain squash...
lepas jugak tension aku hari tu...
dengan gelagat korang yang macam-macam kan..
bila teringat je kat korang, aku imbas kembali gelagat korang semua..
kelakar pon ade jugak...haha..terubat la jugak rindu aku kat korang kan...
terutamanya Yuni, Yan (mokdek)..
macam-macam gelagat ada..
contoh kat bawah ni..Minah...haha...
apa la yang sedang cuba ditunjukkan daripada ekspresi muka tu..
hehe..(biarlah rahsia)
jungle trekking ni lebih tepatnya pada 17 Mac 2012..
tak sangka jugak ramai yang sanggup turun untuk menyertai aktiviti ni dan meluangkan masa dengan kami...
thanks: Izzat, Along, Zura, Minah, Yuni, Yan, Mirah, ...


hee...minah kenape tu?

sebelum masuk ke hutan tu...

bergambar kat sini la...

one more...1...2...3...ok!

with along n zura

zuera-along

the girls,,,from left (zura, mira, along, yuni, yan, minah)

teringin nak naik sini...

ok posing dulu!!!!


yan..nak jatuh da tu..aha


da nak turun

kanak-kanak bermain....=)

along n zura

ibu dan anak nie..hehe

yuni

yan

mira and minah

along (afiqah)

kanak-kanak sesat..haha


next top models...

posing lagi... Hani (merah kao!)

with zura and yuni

bersukan...bersenam...

zura with along


aku-along lagi!!!  hehe..carilah saye!!

0
KOMEN

KEMBARA BIOLOGI SIRI 2 (with HANI and JAZZ)

selamat tengah malam...hehe
huh..baru sekarang sempat nak update tentang aktiviti kembara biologi siri 2 yang aku join bersama Hani dan Jazz..
tarikh: 6 April 2012
aktiviti ni bermula lebih kurang jam 3 petang..
dan berakhir pada jam lebih kurang 5 petang..
aku rasa happy dan enjoy sepanjang aktiviti ni...
sambil-sambil tu dapat jugak ler aku belajar kan...
tajuk yang kene baca tu IMMUNITY dan HOMEOSTASIS..
tak sempat pon bace semua...hehe
walaupun kami tak menang pon, kami tak kesah da...
aku sendiri tak sangka boleh terpilih untuk menyertai kem ni...
thanks kepada semua yang terlibat dalam program ni.
kerjasama anda amat saya hargai..
masih tersemat di ingatan~



humoral immune system vs. cell-mediated immune system

jazz jj...amboi!!!

tekunnya!!

Hani...=)

betul ke ni?

baca lecture note dulu laa..


ada yang salah tu...hehe


jazz lagi?? hahaha

again?? aha...


Friday, April 27, 2012

2
KOMEN

SAAT-SAAT TERAKHIR DI KMNS

assalamualaikum...
ke hadapan sahabat-sahabat yang dikasihi,
ingat lagi tak masa mula-mula kita masuk KMNS tu...
kita tak kenal antara satu sama lain..
dalam tak sedar kita pun mula berkawan,
mengenal hati budi masing-masing,
dan juga dalam tak sedar banyak perkara kita pernah bualkan,
banyak juga pengalaman yang telah kita kongsi bersama,
ingat lagi tak masa-masa kita ketawa, berjalan, dan makan bersama?
seronok kan?
tapi sekarang kita dah tak dapat nak buat semua tu lagi...
kita jauh antara satu sama lain..
dah tak dapat nak jumpa setiap hari,
makan, dan study bersama...
tapi walau apa pun, kita tetap KAWAN..
kenagan kita bersama jangan lah dilupa ye...
walaupun yang tinggal hanyalah KENANGAN...



siti, aku dan fadhil
rindu korang...

peace!!!!

ape la tu......

seronoknya masa ni....

siti, fadhil & aq

siti, aq & fadhil

zura, siti dan aku...

next top model??

penat posing...

aku dan zura

zura, fadhil dan siti

seronoknye  bergambar

zura, aku & fadhil

zura, aq, & siti

zura, aq, siti & fadhil

siti

di bumi ini kami berpijak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...